DE ONLINE SLAGER
VAN DE ANTWERPSE HAVEN

Endvogel: het perfect vlees voor malse stoofpotjes

30 augustus 2018

Heb je al van endvogel gehoord? Dit rundvlees is aan een bescheiden opmars bezig in de moderne keuken. En dat is volledig terecht. Endvogel is namelijk uitzonderlijk rijk aan smaak. Ideaal voor stoofpotjes! Hieronder lees je alles over deze lekkernij van het rund.    Wat is endvogel?  Endvogel wordt gesneden van de schouder van het rund. Eigen aan het vlees is […]

Hoe is gemengd gehakt samengesteld?

5 augustus 2018

Een lekker vleesbroodje, balletjes in tomatensaus of vlees voor bij de pastasaus? Gemengd gehakt is een topper voor jong en oud. Maar wat is de samenstelling precies? In dit artikel geven we onze keukengeheimen helemaal prijs.   Gehakt is gemalen vlees. Runds- of varkensgehakt zijn het populairst, maar ook kalf, kip en lams worden gebruikt. Onder […]

Wat is de uiterste houdbaarheidsdatum van charcuterie?

28 juli 2018

Vertrouw jij blindelings op je neus als charcuterie zijn houdbaarheidsdatum dreigt te overschrijden? Of speel je het op veilig en gooi je je filet américain of kippensla liever iets te vroeg dan te laat weg? In dit artikel vertellen we je alles over de houdbaarheidsdatum van charcuterie.   In de koelkast blijven verse charcuterie en beleg gemiddeld zo’n 4 […]

Vers vlees invriezen? 4 tips voor een optimale bewaring

2 juli 2018

Een biefstuk, een varkensmignotte of charcuterie: je kunt het allemaal prima bewaren in de diepvriezer. Je moet wel rekening houden met een aantal hygiënevoorschriften. In dit artikel geven we dan ook 4 tips voor een optimale bewaring van vlees in de diepvriezer.   Het grote voordeel van invriezen is dat je er de bewaartijd van vlees een flink […]

Het geheim van perfecte spareribs

23 juni 2018

Ribbetjes zijn een lekkernij die de meeste mensen enkel op restaurant eten (of op de barbecue). Nochtans kun je spareribs ook perfect thuis klaarmaken. In dit artikel tonen we hoe dat precies in zijn werk gaat.   Een geslaagde maaltijd begint natuurlijk bij de kwaliteit van het vlees. Koop bij de slager ongeveer een kilo ribben per persoon. […]

Rosbief bakken? Zo krijg je het perfecte resultaat

5 juni 2018

Om rosbief op de juiste manier te bakken is een strikte timing noodzakelijk. Anders sta je heel de avond in de keuken en dat is jammer voor je tafelgasten. In dit artikel bespreken we twee manieren om rosbief klaar te maken: de traditionele en meer moderne variant.   Rosbief bakken op de traditionele wijze  Bak de […]

4 cruciale veiligheidstips voor de barbecue

2 juni 2018

Wie houdt er niet van een heerlijke barbecue op een zonnige zomerdag? Een lekker stuk vlees en een verfrissend drankje zijn al wat je nodig hebt om er met je vrienden of familie een feest van te maken. Maar met die hete kolen in de buurt is veiligheid natuurlijk ook cruciaal. Hieronder geven we 4 veiligheidstips.   Ondanks […]

De perfecte biefstuk bakken doe je zo

23 mei 2018

De Belg en zijn biefstuk-friet: het is een verhaal apart. Maar hoe bak je eigenlijk de perfecte biefstuk? En hoe krijg je je steak precies à point, saignant of bleu? In dit artikel beschrijven we hoe je de lekkerste biefstuk bakt, zodat je bij het volgende etentje met vrienden bij je thuis eens stevig kunt […]

Varkenshaasje in de oven: zo krijg je de perfecte smaak

5 mei 2018

Het varkenshaasje is misschien wel het lekkerste stuk varkensvlees dat je kunt kopen. Maar een correcte bakwijze is wel noodzakelijk om de smaak van het vlees ten volle tot zijn recht te laten komen. In dit artikel tonen we de ideale bereidingswijze voor het klassieke varkenshaasje in de oven.   Het malste stuk van het varken  […]

Het geheim van lekker mals stoofvlees …

5 april 2018

Niets dat zo doet watertanden als een dampende pot stoofvlees. Winter of zomer: stoofvlees smaakt altijd. Tenminste, als het vlees mals en sappig is. Voor het beste resultaat, volg je de instructies in dit blogartikel.    Kies kwaliteitsvlees met wat vet aan  Wil je mals stoofvlees, dan is een kwaliteitsproduct een must. Rundvlees van de nekspier […]